25. lokakuuta 2012

Valkosuklaa-cookies
























Nämä valkosuklaa-cookiet ovat niin muhkean kokoisia, että herkkuhimo lähtee jo yhdellä!

Yön aikana tapahtui muuten kaksikin mystistä asiaa! Satoi ensilumi ja kaikki teidän klikkaamanne äänet katosivat sivupalkin kyselystä taivaan tuuleen. Onneksi tulin silmäilleeksi äänestystilannetta tiiviisti, joten loppumetreillä tilanne oli seuraava: Perää jäi pitämään viiniaiheiset jutut ja toiseksi vähiten ääniä keräsi lisäkuvat ruuista. Eksoottisten ruokien ohjeet kohosivat kolmannelle pallille. Aivan loppuun saakka kärkipaikasta taistelivat kasvisohjeet sekä kuvat kokista ja syöjistä. Ruokailijoiden nassujen näkyminen blogissa taisi lopulta kohota suosituimmaksi.

Kiitos äänistänne! Ne laitetaan korvan taakse ja niiden mukaan blogia tullaan vastaisuudessa päivittämään.

Tarvitset: (12 isoa keksiä)
200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1,5 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
200 g valkosuklaata

Vaahdota sokerit pehmenneen voin joukkoon ja vatkaa munat seoksen joukkoon yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja sekoita joukkoon rouheasti murennettu valkosuklaa. Jos haluat keksien pinnalle näkyviä suklaahippusia, säästä osa suklaasta myöhemmin käytettäväksi. Sekoita jauhot taikinan joukkoon pienissä erissä. Anna valmiin taikinan jähmettyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Muotoile pellille leivinpaperin päälle isoja pyöreitä cookies-pikkuleipiä. Jos haluat pinnalla näkyvän suklaahippusia, painele aiemmin talteen ottamasi suklaa murusina keksien pinnalle. Paista keksejä 200 asteessa 8-10 minuuttia. Nosta valmiit cookiet pelliltä varovasti jäähtymään, jotta niihin muodostuu rapsakka pinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti