11. joulukuuta 2012

Omena-pähkinähilloke juustoille


Eilen illalla kotoilin. Keittelin hiljalleen kattilassa porisevaa omena-pähkinähillokkeeseen tulevaa siirappia. Ajatukseni olivat kuitenkin jo tässä päivässä - siinä hetkessä, kun saisin maistella keksien ja juuston kaverina valmistamaani hilloketta. Kotoiluhengessä kiepsautin hillopurkin ympärille vielä rusetin ja sytytin pöytäkynttilän palamaan. Voisi sitä huonomminkin aikaansa viettää.

Tarvitset: (2 hillopurkillista)
4 dl hillosokeria
3 dl omenamehua
4 isohkoa omenaa
125 g cashewpähkinöitä
ripauksen suolaa

Kaada sokeri ja omenamehu kattilaan. Keittele aina välillä sekoittaen 20 minuuttia. Kuori ja pilko sillä välin omenat. Kun kattilan seoksesta on tullut hieman siirappimaista, lisää joukkoon omenakuutiot ja keittele vielä 15 minuuttia. Paahda cashewpähkinöitä kuivalla pannulla kevyesti, mausta ne ripauksella suolaa ja pilko karkeasti veitsellä. Kun hilloke on valmista, lisää joukkoon cashewpähkinät. Anna hillokkeen jäähtyä ennen kuin lisäät sitä lasipurkkeihin. Anna hillokkeen hyytyä ja tekeytyä jääkapissa yön yli. Tarjoa piparien, keksien ja juustojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti