9. tammikuuta 2013

Bataattimuhennos

Meidän huushollin keittiössä elellään jänniä aikoja. Hedelmäkulho on ilmaantunut mikron viereen, ja sitä joutuu täyttämään noin joka toinen päivä - klementiinit, banaanit ja nektariinit katoavat parempiin suihin hyvää vauhtia. Lisäksi toinen puoliskoni on vältellyt alkuvuonna perunaa, pastaa ja kermaisia ruokia. Itseäni puolestaan kiehtovat erilaiset kasvislisäkkeet.

Jamie Oliverin ohje antoi pohjan tälle bataattimuhennokselle, joka muuten kypsennetään mikrossa. Kiitti vinkistä Jamie!

Tarvitset:
noin 500 g bataattia
2-3 pientä perunaa
½ sitruuna
1 tl chilijauhetta
50-70 g fetajuustoa (oman maun mukaan)
pieni kourallinen korianteria

Kuori bataatit ja perunat sekä lohko ne karskeiksi kuutioiksi. Laita ne mikronkestävään kulhoon ja vuoraa tiiviisti tuorekelmulla. Itse laitin kaksi kerrosta kelmua. Kypsennä mikrossa 15 minuuttia täydellä teholla. Muussaa kypsät bataatit ja perunat karkeasti haarukalla. Mausta chilijauheella ja purista joukkoon sitruunamehu. Pilko fetajuustoa ja koranteri. Sekoita ne kevyesti muhennoksen joukkoon. Tarjoa esimerkiksi paistetun broilerin kanssa.

2 kommenttia:

  1. Mä uskon et tuo on huippu hyvää! Hmm, kokeilen joskus viikonloppuruokana.:)

    VastaaPoista
  2. Feta kruunaa ruuan kuin ruuan. ;) Ja mikrokypsennys - huippunopeaa ja kätevää!

    VastaaPoista