Baba on perinteikäs pääsiäisvehnänen. Yleensä se kypsennetään korkeassa ja melko kapeassa uunivuuassa, mutta kun babataikina valmistuu omassa kokeilevassa keittiössäni, hyödynnetään kypsennyksessä kätevää muffinssipeltiä ja valmitetaan monta pikkubabaa. Perinteinen pashan kanssa syötävä pääsiäishyväpala on näin päivitetty nykyaikaan.
Annoksia noin 24 kpl
Taikinajuuri:
2 dl maitoa
25 g hiivaa
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
2 dl karkeita vehnäjauhoja
Munavaahto:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
Taikina:
65 g sukaatteja
25 g rouhittuja manteleita
2 tl kardemummaa
2 tl vanilliinisokeria
5 dl karkeita vehnäjauhoja
150 g voita
Kostutus:
1 dl vettä
1 dl sokeria
½ sitruunan mehu
Koristelu:
4 rkl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon suola,
sokeri ja vehnäjauhot. Anna taikinajuuren tekeytyä noin 20 minuuttia lämpimässä
paikassa.
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi. Lisää munavaahto taikinajuuren joukkoon. Lisää myös sukaatit,
rouhitut mantelit ja mausteet. Alusta taikina lisäämällä loput jauhot ja
viimeiseksi pehmennyt voi. Jaa taikina voideltuihin muffinssipellin koloihin. Täytä
kolot noin puolilleen ja anna taikinan kohota vielä 15-20 min. Paista 200
asteessa noin 20 minuuttia.
Valmista kostutusliemi kuumentamalla vesi kattilassa ja
liuottamalla sokeri nesteen joukkoon. Purista liemen joukkoon myös puolikkaan
sitruunan mehu. Kun valmiit babat ovat vielä muffinssipellin koloissa, kostuta
ne liemellä. Irrota kostutetut babat koloistaan. Sekoita tomusokeri sitruunasta
puristettuun mehuun ja koristele hieman jäähtyneet babat kastikkeella.
Arla Ingman on sponsoroinut ohjeen maitotuotteet ja ohje löytyy myös Arla Keittiöstä.
Keittiotarvikkeiden arvonta on päättynyt, kaksi onnellista voittajaa on arvottu ja heihin on otettu henkilökohtaisesti yhteyttä. Kiitos kaikille osallistujille!
Keittiotarvikkeiden arvonta on päättynyt, kaksi onnellista voittajaa on arvottu ja heihin on otettu henkilökohtaisesti yhteyttä. Kiitos kaikille osallistujille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti