22. maaliskuuta 2013

Pääsiäispulla baba

Baba on perinteikäs pääsiäisvehnänen. Yleensä se kypsennetään korkeassa ja melko kapeassa uunivuuassa, mutta kun babataikina valmistuu omassa kokeilevassa keittiössäni, hyödynnetään kypsennyksessä kätevää muffinssipeltiä ja valmitetaan monta pikkubabaa. Perinteinen pashan kanssa syötävä pääsiäishyväpala on näin päivitetty nykyaikaan.

Annoksia noin 24 kpl
Taikinajuuri:
2 dl maitoa
25 g hiivaa
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
2 dl karkeita vehnäjauhoja

Munavaahto:
4 kananmunaa
1 dl sokeria

Taikina:
65 g sukaatteja
25 g rouhittuja manteleita
2 tl kardemummaa
2 tl vanilliinisokeria
5 dl karkeita vehnäjauhoja
150 g voita

Kostutus:
1 dl vettä
1 dl sokeria
½ sitruunan mehu

Koristelu:
4 rkl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon suola, sokeri ja vehnäjauhot. Anna taikinajuuren tekeytyä noin 20 minuuttia lämpimässä paikassa.

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munavaahto taikinajuuren joukkoon. Lisää myös sukaatit, rouhitut mantelit ja mausteet. Alusta taikina lisäämällä loput jauhot ja viimeiseksi pehmennyt voi. Jaa taikina voideltuihin muffinssipellin koloihin. Täytä kolot noin puolilleen ja anna taikinan kohota vielä 15-20 min. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Valmista kostutusliemi kuumentamalla vesi kattilassa ja liuottamalla sokeri nesteen joukkoon. Purista liemen joukkoon myös puolikkaan sitruunan mehu. Kun valmiit babat ovat vielä muffinssipellin koloissa, kostuta ne liemellä. Irrota kostutetut babat koloistaan. Sekoita tomusokeri sitruunasta puristettuun mehuun ja koristele hieman jäähtyneet babat kastikkeella.

Arla Ingman on sponsoroinut ohjeen maitotuotteet ja ohje löytyy myös Arla Keittiöstä. 

Keittiotarvikkeiden arvonta on päättynyt, kaksi onnellista voittajaa on arvottu ja heihin on otettu henkilökohtaisesti yhteyttä. Kiitos kaikille osallistujille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti