3. toukokuuta 2015

Perunarieskat jääkaapin jämistä

Ennen kuvanottoa yksi rieska löysi jo kuvaajan suuhun...!
Kun jääkaapissa on kattilan pohjalla perunamuusin jämiä ja hiukan ylimääräistä puuroa viikon varrella nautitulta aamupalalta, ei ole paha nakki laskea 1+1 ja päättää, mihin nämä hävikit käyttäisi. Ne suorastaan huutavat päästä uunipellille perunarieskoina paistumaan.

Perunarieskat ovat loistava herkku, sillä niiden joukkoon pystyy kätkemään muusin ja puuron lisäksi myös vaikka porkkanaraasteen loput tai hiukan jo kuivahtaneen juustokäntyn raasteena.

Rieskoissa on ainoastaan yksi huono puoli. Niitä syö aina yhden tai kaksi leipää oman navan vetoisuuden ylittävän määrän... :-)

Tarvitset:
3 dl perunamuusia
1 dl ohrapuuroa
kananmunan
1 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja

Sekoita kaikki ainekset löysähköksi taikinaksi. Annostele pellille leivinpaperin päälle taikinapalloja ja taputtele ne jauhotetuilla käsillä letuskoiksi. Töki haarukalla rieskojen pintaan muutamia reikiä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia, jotta rieskat saavat pintaansa väriä. Nautiskele uunituoreina voin ja maitolasillisen kanssa. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti