4. toukokuuta 2015

Sitruunainen munakoisolevite

Lähtökohtaisesti ostan harvoin jos koskaan valmiiksi maustettuja öljyjä. Kerran olen ostanut sitruunaöljyn, mutta oikeastaan vain sen vuoksi, että pullo oli niin kertakaikkisen kaunis. Kyseinen öljypullo on vielä korkkaamatta.

Nämä olivat lähtökohdat, kun sain Blogiringin kampanjan tiimoilta testattavaksi Keijun sitruunalla ja basilikalla maustetun öljyn. Aivan ensimmäiseksi lorautin öljyä pannulle munakkaan paistamisen yhteydessä. Melko voimakas maku yllätti, sillä aivan niin sitruunamaista munakasta en ollut uskonut saavani öljyn kanssa aikaiseksi.

Varsinaisessa yhteistypostauksessa päädyin käyttämään öljyä munakoisolevitteeseen, johon muutoin olisin laittanut tavallista öljyä ja puristanut erikseen sitruunamehua. Tähän öljy sopi huomattavasti munakasta paremmin.

Basilikan maku on öljyssä melko mieto, mutta sitruunamainen vivahde puolestaan yllättävänkin vahva. Happoisuudessa se ei vedä vertoja aidolle joukkoon puristetulle sitruunalle, mutta kyllähän tällä öljyllä kätevästi saa keittiössä pistettyä mutkia suoriksi. Seuraavaksi ajattelin kokeilla öljyä kalan paistamiseen voinokareen ohessa. Lisää reseptivinkkejä löytyy Keijun verkkosivuilta ja Facebook-sivulta.

Tarvitset:
munakoison
valkosipulinkynnen
1-2 rkl Keijun sitruuna ja basilika -öljyä
suolaa
mustapippuria

Laita munakoiso kokonaisena leivinpaperilla vuoratulle pellille 225-asteiseen uuniin. Kypsennä munakoisoa 45 minuutin ajan ja käännä se kypsennyksen puolessa välissä. Anna kypsän munakoison hieman jäähtyä ennen kuin kaavit kypsän sisuksen kulhoon. Muussaa sisusta haarukalla tai soseuta tehosekoittimella tasaisemman lopputuloksen saamiseksi.

Pilko hienoksi silpuksi yksi valkosipulinkynsi. Sekoita munakoison joukkoon valkosipulisilppu, suola, öljy ja ripaus mustapippuria. Tarjoa rapeiden maalaisleipien kanssa.

https://www.facebook.com/keijutuotteet
Yhteistyössä Keiju.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti