7. kesäkuuta 2016

Kruntsia aamupalalle | Granola

Joko siellä ruudun toisella puolella lomaillaan?

Itse odottelen vielä heinäkuuta, jotta saan iskeä lomavaihteen kunnolla silmään. Minulle kesäloma tietää ennenkaikkea ihania aamupaloja ja ulkona syötyjä lounaita.

Granola on yksi niistä herkuista, joka virittää loma-aamisen astetta erityisemmäksi - varsinkin, jos granolan on itse edellisenä iltana uunissaan paahtanut.

Pellille laitettavien pähkinäiden ja kuivahedelmien kanssa voi vapaasti varioida, jolloin granolasta saa juuri itselleen mieluisen version. Plussaa itse tekemisessä on myös uunista leijaileva ihana tuoksu!

GRANOLA

5 dl kaurahiutaleita
3 dl pähkinäsekoitusta (cashew, hasselpähkinä, pistaasi...)
2 dl kurpitsansiemeniä
3/4 dl kookosöljyä
2 rkl hunajaa
2 rkl kookospalmusokeria
1 rkl kanelia
2 dl kuivahedelmiä
mulperimarjoja ja gojimarjoja

Sulata kookosöljy ja sekoita se kaurahiutaleiden, pähkinöiden ja siementen joukkoon. Mausta hunajalla, sokerilla ja kanelilla. Paahda 125 asteessa 40-45 minuuttia. Kääntele granolaa paahtamisen aikana muutamia kertoja.

Kun uunista tullut granola on hieman jäähtynyt, lisää joukkoon kuivahedelmät ja superfoodit. Säilytä granolaa esimerkiksi kannellisessa lasipurkissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti