24. elokuuta 2016

Kaappientyhjennyspäivä | Maailman maukkaimmat juurespihvit

Otin tällä viikolla jumppatunnin jälkeen kotiin polkiessani riskin.

En suunnannut eturengasta lähikauppaan vaan karautin suoraan kotiin. Päätin valmistaa iltaruuan juuri niistä raaka-aineista, joita kotoa sattui sillä hetkellä löytymään.

Minun jääkaapissani ei koskaan paista pelkkä valo ja kuiva-ainekaapitkin ovat melko hyvin varusteltuja, joten mikään mahdoton tehtävä maukkaan illallisen loihtiminen ei suinkaan ollut. Pientä kekseliäisyyttä se kuitenkin vaati - ja lopputulosta maistellessani olin pakahtua onnesta - olin juuri valmistanut maailman maukkaimpia juurespihvejä!

Ohje on mahdottoman helposti muunneltavissa sen mukaan, mitä omista kaapeista löytyy: linssit voi korvata vaikka kikherneillä ja porkkanan bataatilla. Jos kaapistasi löytyy ranskankerman sijaan pieni tilkka kermaa, lorauta se muiden ainesten sekaan. Kuitulisän voi korvata puolestaan muilla jauhoilla ja halutessaan pihvien joukkoon voi silputa myös parvekkeelta löytyviä yrttejä.

Feel free to make the recipe your own! :-)

JUURESPIHVIT

1½ dl cashewpähkinöitä
2 dl punaisia linssejä
1-2 sipulia
oliiviöljyä
3 isoa porkkanaa
2 perunaa
½ prk ranskankermaa
2 kananmunaa
2 rkl kuitulisää
1 dl parmesanraastetta
suolaa
1 tl kurkumaa
2 tl currya
1 tl cayennepippuria (tai maun mukaan)
1 tl juustokuminaa
1 tl mustapippuria

Laita linssit kiehumaan ja paahda cashewpähkinöitä kuivalla pannulla. Kun pähkinöiden pinnassa on väriä ja linssit ovat kypsiä ja valutettuja, surauta ne massaksi tehosekoittimessa.

Silppua sipuli ja kuullota sitä pannulla oliiviöljyssä. Kuori ja raasta porkkanat ja perunat. Sekoita kaikki ainekset kuhossa tasaiseksi massaksi. Muotoile pannulle pihvejä ja paista ne kauniin rusehtaviksi.

Tarjoa esimerkiksi tzatzikin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti