9. marraskuuta 2016

MasterChef inspiroi | Kreikkalainen lammaspata

Meidän parisuhteessamme on jo vakiintunut eräs vitsi. Kun poikaystäväni saapuu iltasella omista menoistaan kotiin, hän yleensä huikkaa jo eteisestä: Oletkos pötköttämässä ja katsotko MasterChefiä?

Ja siellähän minä.

Sängyllä oikosenaan ja Australian ihan paras versio kokkiohjelmasta padilla pyörimässä. Ohjelman kokit ovat aivan huikean taitavia ja usein annokset valmistuvatkin ihan vain ihastellessa. Välillä sieltä kuitenkin tarttuu matkaan ajatuksia ihan omaan keittiöön asti.

Esimerkiksi Kreikka-väritteinen jakso sai aikaan innostuksen valmistaa uuniruokaa lampaan jauhelihasta - juustoja unohtamatta.

Ja mitä MasterChefiin tulee: Näittekö sen jakson, jossa suklaamoussea tehtiin pelkästä suklaasta ja vedestä?!

LAMMASPATA

oliiviöljyä
sipuli
500 g lampaan jauhelihaa
pieni kesäkurpitsa
4 tomaattia
1 tl kuminaa
1 tl kurkumaa
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl cayennepippuria
100 g tomaattimurskaa
1 pkt halloumia

Silppua sipuli ja kuullota sitä hetki pannulla oliiviöljyssä. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista se. Lisää pannulle kuutioidut kesäkurpitsa ja tomaatit sekä tomaattikastike ja mausteet. Anna porista miedolla lämmöllä vielä viitisen minuuttia.

Lisää paistos uuninkestävään vuokaan. Viipaloi halloumi ja asettele viipaleet paistoksen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa sen verran, että halloumien pintaan tarttuu väriä. (Unohdin ottaa tarkan ajan, mutta ole uunin äärellä hereillä, ei mene kovin kauaa!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti