21. joulukuuta 2016

LUUKKU 21: Piparkakkurahka

Joulu on itselleni ennen kaikkea suolaisista ruuista nauttimista. Kun niiden eteen näkee paljon vaivaa, on jälkiruuaksi mukava nauttia jotain nopeasti valmistuvaa - kuitenkaan jouluisista mauista tinkimättä.

Piparkakkurahka ei ole uusi keksintö, mutta siihenkin pystyy täksi jouluksi kehittelemään uusia säväyksiä, kun rahkan tarjoilee esimerkiksi viinilaiseista tai muista kauniista kupeista tai kipoista, joita kaapeista monelta varmasti löytyy.

Entä löytyykö noista samoista kaapeista muita koristeita, joita pääsee aivan liian harvoin käyttämään? Ota ne nyt jouluksi käyttöön ja piristä ruokavieraiden iltaa vielä pikkuisen enemmän.

PIPARKAKKURAHKA

2 prk piparkakkurahkaa
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
noin 10 joulupiparia

Vaahdota kuohukerma. Sekoita joukkoon piparkakkurahka ja sokeri. Murusta joukkoon myös piparkakut juuri ennen tarjoilua, jotta jälkiruuan rouskuva elementti ei ehdi ennen ruokailua pehmetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti